Kundcase

Kundcase: Acticon AB

På Quality Hotel Match i Jönköping installerades storkökskåpor från Acticon AB. CombiQ levererade fjärrövervakning av installationen. Se vårt kundcase i filmen nedan.

Vi har hjälpt många företag in i framtiden. Oavsett behov och situation är ökad insyn och uppkoppling ett måste i dagens industri. Tror du oss inte? Kolla gärna in våra case nedan och se hur vi hjälpt företag att få sina maskiner att prata.

Kundcase 1

Industri 4.0 gjorde nuläge och framtid mätbar

Vår smarta IIoT-lösning (Industrial Internet of Things) kunde erbjuda vår kund en djupare insyn i sin produktion än någonsin tidigare. Tack vare vår smarta sensor ISN och temperaturmätning får företaget en komplett överblick över maskinhälsan. Vilket skapar underlag för en effektivare produktion utan kostsamma överraskningar.

Kundcase 2

Mätbara processer effektiviserade flödet

Med hjälp av ökad mätbarhet genom sensorer och temperaturmätning lärde företaget känna sina maskiner på ett djupare sätt. Informationen gör det möjligt att planera in service i rätt tid, vilket säkrar produktionen ute hos kunder som köpt verktyget. Tack vare maskininlärning kan servicebehov och produktion anpassas utefter kundernas verklighet.

Kundcase 3

Sensorer optimerade och effektiviserade produktionen

Utöver värme mäter ISN också vibrationerna på en hel kassett, för att ge en mer heltäckande bild av temperaturmätningen. Tack vare informationen från alla sensorer går det att över tid få en bättre bild av produktionen och hur den kan optimeras och effektiviseras.

Kundcase 4

Färre överraskningar och effektivare produktion tack vare ökad mätbarhet

Företaget valde att installera CombiQ:s ISN-sensor tillsammans med en extern trycksensor och temperaturgivare på varje gascylinder. Tack vare detta sker konstant övervakning av dessa där all information skickas upp till molnet.

Husqvarna

• Husqvarnas kunder behövde ett system för att förbättra maskinanvändningen och arbetstagarnas säkerhet.
• CombiQ AB har utvecklat en sensor som är monterad på Husqvarnas produkter, som åkgräsklippare och motorsågar. När produkterna används lagras data i sensorn såsom tidpunkt för användning och varvtal.
• Med den data som samlas in kan maskinens livslängd förbättras. Statistik kan också hjälpa operatörerna att förbättra sina driftskunskaper för att minska bränsleförbrukningen. Både operatören och Husqvarna drar nytta av informationen och kan till exempel schemalägga en snabb service enligt serviceplanen.
• Vi har varit delaktiga i utvecklingsarbetet sedan start 2007.
• Fleet services är idag en väsentlig del av Husqvarnas omfattande tjänsteerbjudande.

”Cloud-based Machine-to-Machine (M2M) solutions have made it possible for Husqvarna to develop a system that allows modern landscaping businesses to go from estimates to facts”, states Håkan Wahlgren, Project Manager at Husqvarna Group.

Renz – elektroniska fastighetsboxar

En digitaliserad leverans av post och paket i en modern stadsmiljö är en verklig utmaning. Detta projekt börjande långt innan e-handel hade fått det genomslag vi ser idag.
Behovet av ett intelligent sätt att hantera utlämning av paket och post växer med varje dag då e-handel och behovet av hemleveranser ökat rejält. Renz, tidigare CombiPlate AB levererar smarta brevlådor i alla möjliga konfigurationer som passar olika bostadslösningar. Systemet använder RFID för att tilldela en postlåda av önskad storlek för varje leverans. Detta ger systemet flexibilitet eftersom den mottagande parten endast får tillgång till en postlåda när det behövs och aldrig behöver oroa sig för storleksproblem. CombiQ har varit involverat i utvecklingen av detta system, inklusive programvara, antenner och trådlös kommunikation.
Resultatet blev en nydanade lösning som effektiviserat post och pakethantering samt varit en föregångare för de lösningar som finns på marknaden idag.

Strömsholmen

Strömsholmen är ett världsledande företag med basen i Tranås som tillverkar gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg. Företaget ingår i Barnes group.

Samarbete med CombiQ startade 2020 med målsättningen att ta fram en ny tjänst för verktygsövervakning.

Resultatet är Toolmind som är en helt ny tjänst som skapar helt nya möjligheter att förebygga driftstörningar och minska underhållskostnader.

– ”Vi har stort förtroende för CombiQ som leverantör. Dessutom är det en stark fördel för oss att utveckla Toolmind med ett företag som har en lång erfarenhet från att arbeta med digitalisering hos industriföretag”, säger Johan Björndal, marknadschef på Strömsholmen.