Kundcase

Husqvarna

• Husqvarnas kunder behövde ett system för att förbättra maskinanvändningen och arbetstagarnas säkerhet.
• CombiQ AB har utvecklat en sensor som är monterad på Husqvarnas produkter, som åkgräsklippare och motorsågar. När produkterna används lagras data i sensorn såsom tidpunkt för användning och varvtal.
• Med den data som samlas in kan maskinens livslängd förbättras. Statistik kan också hjälpa operatörerna att förbättra sina driftskunskaper för att minska bränsleförbrukningen. Både operatören och Husqvarna drar nytta av informationen och kan till exempel schemalägga en snabb service enligt serviceplanen.
• Vi har varit delaktiga i utvecklingsarbetet sedan start 2007.
• Fleet services är idag en väsentlig del av Husqvarnas omfattande tjänsteerbjudande.

Renz – elektroniska fastighetsboxar

En digitaliserad leverans av post och paket i en modern stadsmiljö är en verklig utmaning. Detta projekt börjande långt innan e-handel hade fått det genomslag vi ser idag.
Behovet av ett intelligent sätt att hantera utlämning av paket och post växer med varje dag då e-handel och behovet av hemleveranser ökat rejält. Renz, tidigare CombiPlate AB levererar smarta brevlådor i alla möjliga konfigurationer som passar olika bostadslösningar. Systemet använder RFID för att tilldela en postlåda av önskad storlek för varje leverans. Detta ger systemet flexibilitet eftersom den mottagande parten endast får tillgång till en postlåda när det behövs och aldrig behöver oroa sig för storleksproblem. CombiQ har varit involverat i utvecklingen av detta system, inklusive programvara, antenner och trådlös kommunikation.
Resultatet blev en nydanade lösning som effektiviserat post och pakethantering samt varit en föregångare för de lösningar som finns på marknaden idag.