Om oss

Vår vision: lika enkelt att lyssna på en maskin som en människa

Vi ökar effektiviteten, minskar risken och förbättrar vinsten genom automatisering och digitalisering av industriföretag.
Vi levererar en helhetslösning för Industriell Internet of Things där elektroniken, molntjänst och vårt samarbete med kunden gör industrin effektivare och lönsammare.

CombiQ AB grundades 2007 som ett konsult- och utvecklingsföretag för automatisering, digitalisering och industrialisering. Vi har arbetat med digitalisering av maskiner långt innan IoT var ett uttryck. Det ger oss självförtroendet att säga att det inte finns många företag med en bredare kompetens inom området. Detta är något vi är stolta över.
Vi utökade vår konsultverksamhet fram till 2009 med fokus på RFID-teknik och IoT. Vår teknik har alltid styrts av tanken på en sömlös anslutning av människor, maskiner och saker i allmänhet. Med Datachassi AB (nu DC Larm) och Combiplate (nu Renz) har vi framgångsrikt grundat två spin-off-företag att fokusera på mer specialiserade applikationer och affärsområden.
2007 startade vårt samarbete med Husqvarna och vi medverkar i tredje generationens sensorer för deras maskinövervakning. Sedan 2010 har vi levererat skräddarsydda IoT-lösningar till produktionsindustrier inom massa och papper-, skog- eller gruv- samt byggbranschen. Nu arbetar vi på det stora steget att lansera vår första, helt egenutvecklade IoT-lösning.

De tre största delägarna i CombiQ AB är Spectria AB, First Venture AB och Almi Invest. Därtill är styrelse, ledning och medarbetare delägare. Vi är alla engagerade och fokuserar på vårt syfte: att digitalisera och automatisera befintliga industriella system.