Pressmeddelande

CombiQ tecknar avtal med TRIA Plastics

– Tillsammans lanserar vi en digital tjänst som skapar stort kundvärde och affärsnytta inom plastindustrin

Det innovativa techföretaget CombiQ tecknar nu avtal med det italienska industriföretaget TRIA, som är en globalt ledande leverantör av recyclinglösningar för plastindustrin. Tillsammans förbereder nu företagen för en internationell lansering av gemensamt utvecklade innovativa produkter och tjänster som förbättrar produktionsflöden och effektiviserar processer inom plastindustrin.

TRIA är ett familjeägt företag baserat i Milano som startade på 1950-talet och sedan dess har utvecklat och sålt tiotusentals maskiner till plastindustrin. Sprunget ur en gemensam önskan att effektivisera produktionsprocesser i branschen har CombiQ och TRIA nyligen tecknat ett samarbetsavtal.

CombiQ har de senaste åren arbetat med ett antal internationella industriföretag för att utveckla nya innovativa digitala lösningar som skapar affärsnytta inom branschen, vilket stämmer väl överens med TRIAs vision om att vara den ledande leverantören av maskiner för materialåtervinning i plastproduktion. Det har därför varit ett naturligt steg för TRIA att samarbeta med CombiQ för att utveckla en lösning för att koppla deras produkter till en webbtjänst där data som samlas in från maskinerna blir till insikter som visar hur produktionen fungerar. CombiQ har bidragit med den smarta sensorteknologin för datainsamling och grundplattformen till webbtjänsten Tcloud.

”Vi rustar nu upp vårt arbete tillsammans med CombiQ för att lansera Tcloud internationellt. Det faktum att vi nu kan erbjuda smarta uppkopplade Industry 4.0-funktioner till våra maskiner skapar stort värde för våra kunder,” säger Paolo Tonello, exportförsäljningschef på TRIA.

Genom Tcloud får TRIAs kunder en helt unik digital lösning för att effektivisera underhållet och minimera driftstörningar i sin produktion. Lösningen fungerar både på nya maskiner och kan även enkelt eftermonteras på maskiner i produktion.

”Avtalet med TRIA är resultatet av ett samarbete som har utvecklats under det senaste året. Vi är tacksamma för det förtroende som TRIA gett oss för att hjälpa till att skapa en lösning som ger både stort kundvärde och nya affärsmöjligheter,” säger Joakim Nordén, försäljningschef på CombiQ.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joakim Nordén – Försäljningschef CombiQ

Tel. +46 763 07 13 46

joakim.norden@combiq.com

”Vi rustar nu upp vårt arbete tillsammans med CombiQ för att lansera Tcloud internationellt. Det faktum att vi nu kan erbjuda smarta uppkopplade Industry 4.0-funktioner till våra maskiner skapar stort värde för våra kunder,” säger Paolo Tonello, exportförsäljningschef på TRIA.”