Kundcase

Sensorexpertis som bidrog till utvecklingen av Husqvarna Fleet Services

Husqvarna, grundat 1689, har en lång historia av innovation och erbjuder professionella produkter för skog, park och trädgård. Husqvarnas kunder behövde en plattform för att effektivisera användningen av maskiner och öka arbetstagarnas säkerhet.

Husqvarna Fleet Services™ är en digital plattform med digitala tjänster för anslutna maskiner och ansluten utrustning. Kunden får fullständig kontroll över sina robotgräsklippare och annan utrustning, vilket gör det möjligt att övervaka maskinparken via smartphone, surfplatta eller dator alla dagar i veckan.

Målet – expertresurs i utvecklingsprojektet

CombiQ AB har sedan sin start 2007 medverkat i utvecklingen av lösningen med sensorer som är monterade på Husqvarnas produkter, såsom åkgräsklippare och motorsågar. När produkterna används lagras information i sensorn, såsom tidpunkt för användning och varvtal, och skickas sedan till molntjänsten Husqvarna Fleet Services.

Fördelar – optimerad maskinpark

  • Förbättring av maskinens livslängd genom information som samlas in.
  • Möjlighet för både operatörer och Husqvarna att dra nytta av informationen, till exempel genom att schemalägga underhåll enligt serviceplanen.
  • Användning av statistik för att hjälpa operatörer att förbättra sina driftskunskaper och minska bränsleförbrukningen.
  • Övervakning av maskinernas funktion och mottagning av serviceaviseringar när det är dags för underhåll.
”Cloud-based Machine-to-Machine (M2M) solutions have made it possible for Husqvarna to develop a system that allows modern landscaping businesses to go from estimates to facts” , 
states Håkan Wahlgren, Project Manager at Husqvarna Group.

Vill du veta mer?

Med hjälp av vår kunskap om sensorteknologi kan CombiQ bistå i utvecklingsprojekt av digitala plattformar för att koppla upp produkter och utrustning, exempelvis för att optimera användning, spara energi eller få insikt om och förbättra produktkunskapen. Vill du veta mer om hur vi kan lyfta din verksamhet? Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster.

Hör av dig så berättar vi mer