Kundcase

TRIA Plastics kopplar upp sina produkter för djupare insikter om maskinhälsan

TRIA är ett familjeägt företag baserat i Milano, grundat på 1950-talet. De har levererat tiotusentals maskiner globalt till plastindustrin och är idag en ledande aktör inom granuleringskvarnar. TRIA och CombiQ har inlett ett samarbete grundat på en gemensam önskan att effektivisera produktionsprocesserna inom branschen.

Målet – ökad reservdelsförsäljning

CombiQ har under de senaste åren arbetat med flera internationella industriföretag för att utveckla innovativa digitala tjänster som skapar affärsnytta inom branschen. Detta ligger i linje med TRIAs vision om att vara den ledande leverantören av maskiner för materialåtervinning i plastproduktionen.

Det har därför varit ett naturligt steg för TRIA att samarbeta med CombiQ för att utveckla en lösning som kopplar upp deras produkter till en molntjänst, där mätvärden som samlas in från maskinerna omvandlas till insikter om produktionsprocessen. CombiQ har bidragit med den smarta sensorteknologin för datainsamling och grundplattformen till molntjänsten Tcloud, som är en whitelabel-lösning av CombiQs egen molntjänst CombiQloud.

Fördelar – digital tvilling

  • Skapar en ”digital tvilling” av maskiner globalt, både nya och de som redan är i drift.
  • Total översikt över maskinernas drifttid genom hela deras livslängd.
  • Förbättrad kundnöjdhet, granuleringskvalitet och ekonomiska fördelar.

”Vi rustar nu upp vårt arbete tillsammans med CombiQ för att lansera Tcloud internationellt. Det faktum att vi nu kan erbjuda smarta uppkopplade Industry 4.0-funktioner till våra maskiner skapar stort värde för våra kunder,” säger Paolo Tonello, exportförsäljningschef på TRIA.

Med hjälp av Tcloud får TRIAs kunder tillgång till en unik digital lösning som effektiviserar underhållet och minimerar driftstörningar i produktionen. Lösningen är tillgänglig för både nya maskiner och kan även enkelt eftermonteras på befintliga maskiner i drift.

Vill du veta mer?

Med hjälp av vår molntjänst CombiQloud effektiviserar vi underhållet och minimerar driftstörningar i produktionen. Vill du veta mer om hur vi kan lyfta din verksamhet med en skräddarsydd whitelabel-molntjänst? Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster.

Hör av dig så berättar vi mer